Фиш срещу Гулбис на финала в Ел Ей



31-07-2011 09:33 | Станко Димов

Поставеният под номер 1 в схемата Марди Фиш се наложи с 6:0, 4:6, 7:6 над Райън Харисън и се класира за финал на турнира в Лос Анжелис. В тайбрека на третия сет Фиш взе превес 7:3 точки и след 2 часа и 11 минути игра си гарантира участие на втори пореден финал.


„Райън заслужава поздравления. През втория сет той се върна по страхотен начин. Мисля, че имаше всичко шансове да спечели мача. Тайбрекът е рулетка, така че късметът се обърна на моя страна”, коментира Фиш, който победи Харисън и на турнира в Атланта преди седмица.
„Първият сет в мача е най-добрият за мен от началото на годината. Загубих 5, 6 точки, нямаше как да се представя по-добре”, увери първата ракета на САЩ.


Негов съперник в спора за трофея ще бъде Ърнест Гулбис, който по-рано през вечерта се справи с американеца Алекс Богомолов – Джунър с 6:2, 7:6, като по този начин се класира за втори път в кариерата си на финал в ATP. Латвиецът спечели тайбрека на втория сет със 7:4 точки.


„Да се класирам за финал е много сериозно постижение за мен. Възвръщам си самочувствието, което е страхотно. Щом съм на финал ще имам своите шансове за титлата”, сподели Гулбис, който през 2010-та година спечели турнира в Делрей Бийч.


Любопитното е, че Гулбис започна турнира като №84 в света, при това в серия от 5 поредни загуби.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини