Дел Потро отказа Блейк и очаква Гришо



28-07-2011 10:07 | Станко Димов

Поставеният под №2 в схемата Хуан Мартин Дел Потро започна с победа участието си на турнира в Лос Анжелис. В среща от II кръг аржентинецът се справи с представителя на домакините Джеймс Блейк – 6:4, 7:6 (3) след повече от 100 минути игра.


Пробив в петия гейм реши изхода на първия сет. През втория Блейк подложи на сериозно напрежение снажния аржентинец, но така и не успя да вземе аванс в резултата. В заключителния тайбрек Дел По се наложи със 7:3 точки и гарантира мястото си на четвъртфинал.

 

Там го очаква ексцентричният латвиец Ърнест Гулбис, който се справи очаквано лесно с квалификанта Даниел Косаковски (САЩ).


„Мачът определено беше много труден”, сподели на излизане от корта шампионът от US Open 2009.


Любопитното е, че Дел Потро, който е бивш №4 в света, е в една част на схемата с нашия Григор Димитров. Двамата обаче могат да се срещнат на полуфинал. За тази цел Гришо ще трябва да запише още две победи, а Дел Потро една (ВИЖ ОСНОВНАТА СХЕМА).


Тази вечер, около 22:00 часа (ВИЖ ПРОГРАМАТА), Григор Димитров ще излезе на корта в двубоя си от втори кръг срещу Алекс Богомолов Джуниър (САЩ) в мач, с който се слага началото на програмата за деня.

 

При успех нашето момче ще се класира за четвъртфинал, с което ще си гарантира 45 точки за ранглистата и чек на стойност $18 350.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини