Закриват кортовете, на които тренира Пиронкова?



26-07-2011 14:16 | Станко Димов

Представители на пловдивския тенис клуб "Локомотив" изразиха недоволството си от проект на Христо Стоичков. "Камата", както е известен ексцентричният бивш футболен национал, заедно с испански инвеститори презентира проект "Арена олимпийски съкровища" в Пловдив.
 

Проектът е за нов спортен комплекс, включващ футболен стадион за 25 000 зрители, лекоатлетическа писта, трибуни за 9 000 зрители и тенис комплекс, доведе до остро недоволство от страна на присъстващите.


Представителите на тенис клуб „Локомотив" изразиха притеснението си, че ще им бъдат закрити 14-те корта, които използват. От своя страна пък кметът на кметът на Пловдив Славчо Атанасов сподели, че с подобни недоволства може да се провали инвестиция за 158 млн. евро.


Срещу проекта скочиха и представителите на клубовете по лека атлетика. Техен изразител стана общинският съветник Георги Колев, който дори влезе в спор с Христо Стоичков, но след това му се извини и обвини за недобрия според него проект Общината, която била подвела испанците и футболната ни легенда.


„Въпросът тук е дали ще се прави стадион или Мол. Според проекта на Стоичков, неговите партньори трябва да погълнат 220 дка общинска земя. Това е абсурдно спрямо инвестициите от 158 млн евро, които ще се вложат. Друг е въпросът, че тенис комплексът, където тренира Цветана Пиронкова отива на кино, тъй като там би трябвало да се издигне желания от испанците търговски комплекс", сподели Георги Колев. 

 

Динчер Фейзов, Topsport.bg




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини