Шеф в "Найки": Следващите Федерер и Надал могат да бъдат от България



25-07-2011 15:54 | Станко Димов

При много добра организация от страна на домакините започна силният тенис турнир за юноши и девойки до 12 и до 14 г. "Найки джуниър тур" в Българския национален тенис център "Карлсберг". Специално за състезанието, което се провежда за първи път у нас, пристигна ръководителят на тенис веригата Филип Вайс, който е директор спонсорства на "Найки" за Европа, Африка и Средния Изток.


"Тенисът в България се развива в много добра посока през последните години. Вие винаги сте имали здрави традиции в този спорт -спомням си сестрите Малееви, и трите от които бяха в Топ 10 преди години. Сега имате много талантливи млади тенисисти като Цветана Пиронкова и Григор Димитров. България е една от ключовите държави за развитието на тениса в световен мащаб. Заради това избрахме именно тук да направим турнира "Найки джуниър тур", който е част от международната ни верига", каза днес на пресконференция за откриването на състезанието Филип Вайс.


Според него България разполага с много талантливи юноши и девойки, които имат голям потенциал за бъдещи успехи. "Наистина е възможно следващите Федерер и Надал да бъдат от България. Аз го вярвам, трябва и вие да го повярвате, защото разполагате с много качествени деца".


Основната схема започна днес с двубоите до 14 г. Четиримата победители ще получат правото да играят на финалния Nike Junior Tour International Masters в края на годината във Флорида.


"Найки имат сериозни изисквания за подбора на страните, които избират за домакини на този престижен турнир, посочи президентът на БФТ Стефан Цветков. Вярвам, че с това домакинство полагаме началото на едно много успешно и продължително сътрудничество. Шампионите от България ще бъдат изпратени на финалния турнир на пълни разноски на "Найки", допълни Цветков.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини