В САЩ: Скоро няма да имаме шампион в "Големия шлем"



23-07-2011 02:25 | Николай Драгиев

Двама от видните американски тенис специалисти - бившият състезател и настоящ анализатор на Tennis Channel Джъстин Гимелстоб и бившият треньор на страната за Купа "Дейвис" Патрик МакЕнроу смятат, че скоро САЩ няма да има шампион при мъжете в турнирите от "Големия Шлем".

"Просто не трябва да имаме нереалистични очаквания. Уважвам желанието на повечето американци да имаме играчи на топ ниво. В момента няма поводи за паника, но определено има поводи за притеснение. Разочароващо е, но е трудно да очакваме американец с титла от "Големия шлем", заяви Гимелстоб.

Патрик МакЕнроу, който се грижи за част от най-добрите таланти зад Океана като част от американската тенис асоциация, е на същото мнение.

"Реалността е такава, че ще трябва да изчакаме още четири или пет години. В това време трябва да помагаме максимално на играчи като Сам Куери, Марди Фиш и Райън Харисън. Резултати може да очакваме след 3 до 5 години.

"Смятам, че имаме много талантливи деца. Като треньор мога да кажа, че се нуждаем и от по-качествена работа при тяхното обучение. Има много деца, които са на 16, 17-18 години с потенциал да станат страхотни играчи," смята МакЕнроу.

Последният трофей на американец от "Големия шлем" е на Анди Родик от 2003-а година на US Open.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини