Квитова: Не съм мислела, че ще се занимавам тенис22-07-2011 22:13 | Николай Драгиев

Петра Квитова разкри, че в юношеските си години не е вярвала, че професионално ще се занимава с тенис. Тя е имала възможност да тренира само по час и половина след училище, а дори не е имала и с кой да се упражнява, освен нейните родители.

Това обаче не попречи на Квитова да разгроми Мария Шарапова във финала на Уимбълдън. За сравнение рускинята още от 7-годишна възраст е била част от професионалната академия на Ник Болетиери във Флорида.

Все пак на 16-годишна възраст Квитова се мести от родното градче с 6000 души Фулнек, в малко по-големия Простейов, където има тенис клуб.

"До този момент не мислех, че мога да стана професионален състезател по тенис. След като се преместих, срещнах хора като Томаш Бердих. Моите родители ме насърчиха, тъй като по това време нямах с кого да играя. Можех да тренирам единствено с тях двамата и брат ми," разкрива Квитова.

Квитова признава, че още не е решила какво ще прави с близо 1,5 милиона долара, които прибра за спечелването на титлата си. Все пак тя оправда инвестициите в нея, направени от нейните родители Иржи и Павла. Освен това Петра засега не мисли да сменя любимата Шкода.

Петра разказва и за родния си град Фулнек - "Нищо специално няма в него. Четири тенис корта, едно футболно игрище и една църква."

 
Коментари
Турнир: Sofia Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: София, България
Настилка: Твърда
Награден фонд: €597,900

Official Website | Livescore
Турнир: Tel Aviv Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане:
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,019,855

Official Website | Livescore
Турнир: Korea Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Сеул, Корея
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,237,570

Official Website | Livescore
Други новини