Федерер: Децата ме правят истински щастлив



18-07-2011 15:43 | Николай Драгиев

Роджър Федерер даде интересно интервю по време на мачовете на Швейцария за Купа "Дейвис" пред местния вестник "Бернерцайтунг".

В него Федерер коментира и доста теми от живота, които го вълнуват.

"Най-щастлив ме прави това да виждам как растат моите деца. Наистина обичам да прекарвам свободното си време в Швейцария. След "трагичната загуба на Уимбълдън", както написаха някои медии, изненадващо получих четири дни допълнително почивка. Тогава попитах Мирка какво иска да правим. Хубаво е да можеш да вземаш спонтанни решения. Харесва ми да живея без планове за близките дни. Иначе планирам своите действия внимателно," споделя Федерер.

Попитан какво мисли за журналисти като бившите тенис играчи Джон МакЕнроу и Матс Виландер, които често го критикуват, Федерер заявява:

"Критиките са част от моята професия. Всичко в тениса се развива много бързо. Трудно ми е да повярвам че минаха 10 години, откакто победих Пийт Сампрас на Уимбълдън. Нормално е да имаш и спадове. И въпреки това съм изненадан от някои коментари на легендите."

"Понякога, когато толкова често си с микрофон в ръка, започваш да говориш повече отколкото е нужно. Ето защо не е хубаво да се подвеждаш нито от твърде еуфоричните коментари, нито от твърде негативните мнения. Независимо от това смятам МакЕнроу за чудесен човек, а на Виландер не съм отказвал интервю, въпреки че харесва Надал малко повече от мен. Уважавам това, което са постигнали."

Федерер споделя, че постиженията на Новак Джокович през 2011-а са "гигантски" и той е впечатлен от изявите на сърбина.

"Понякога съм изненадан колко много обичам този спорт, въпреки че вече 15 години съм по турнири. Понякога се случва да не спя в собственото си легло повече от 6 месеца. Шокиран съм, че все още има съм мотивиран. В началото ме мъчеше носталгия, но сега вече не е така," разкрива още ФедЕкспрес.

Федерер споделя, че в началото на кариерата си му е било трудно да се държи като професионалист и е считал, че само мачовете са важни, а не тренировките.

"Не е нужно човек да е перфекционист, но аз се старая да бъда добър съпруг, добър баща, добър партньор на спонсори и журналисти. Когато нещо е важно за теб, трябва да го вършиш добре. Винаги давам най-доброто, на което съм способен."

Попитан кой е перфектният ден в неговия живот, Федерер се затруднява да намери категоричен отговор. "Твърде много опции имам: може би денят на сватбата ми? Или моментът, когато се родиха децата? А защо не и първата титла на Уимбълдън?




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини