Фереро ще зарадва баща си с Мерцедес-а от Щутгарт



Фереро ще зарадва баща си с Мерцедес-а от Щутгарт
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-07-2011 14:00 | Станко Димов

Хуан Карлос Фереро, който в неделя спечели турнира на червени кортове в Щутгарт призна, че самият той е останал изненадан от триумфа си. Испанецът се завърна на корта след дълго възстановяване от контузия, но въпреки това извървя успешно пътя към трофея. Във финалния мач бившият номер 1 в света се наложи с 6:4, 6:0 над сънародника си Пабло Андухар.


„Това беше една фантастична за мен седмица. Преди началото на турнира не си бях поставил никакви цели. От доста време не бял излизал на корта, а освен това почти не бях тренирал. В крайна сметка спечелих турнира и съм толкова щастлив”, каза Фереро.


„Победата в Щутгарт е много важна за мен. Сега отново вярвам в себе си, в силите си. Отново вярвам, че мога да печеля турнири. Коляното вече не ме боли, което също е много важно”, сподели още Фереро.


Като шампион в Щутгарт Фереро спечели и чисто нов автомобил Мерцедес. Запитан каква ще бъде съдбата на луксозното возило, испанецът отговори така: „Най-щастлив от тази награда ще остане баща ми, тъй като колата ще бъде за него”.


Фереро каза още: „Няма да крия, че ми беше много трудно през последните месеци. Прекарах доста време у дома, близо 10 месеца се възстановявах от контузията. Когато започна първата среща изобщо не съм предполагал, че ще играя финал и ще спечеля турнира”, каза още испанецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини