Златанова спечели международен турнир



16-07-2011 17:18 | Николай Драгиев

На финала на надпреварата на кортовете на ТК Дема днес 14-годишната пазарджиклийка победи лидерката в схемата Джулия Терзийска в три сета, съобщи Виаспорт. Златанова загуби първия с 2:6, но в следващите два бе по-напористата на корта и доведе нещата в своя полза – 6:2, 6:2.

Това беше първи трисетов мач в надпреварата за Вивиан, която бе поставена под №2 в основната схема. Само преди седмица тя стигна финал и на международния турнир в Свиленград, но се отказа от участие в него.

За шампионката на България при 16-годишните Терзийска пък това бе едва втори загубен финал, в който участва от началото на годината. През зимата тя спечели 3 титли, а през лятото не успя да вземе тази при 18-годишните, отстъпвайки в мача за трофея на Никол Христова.

При юношите на „Дема къп” лидерът в схемата също не можа да спечели титлата. На финала №1 Константинос Йоанидес от Кипър отстъпи на №3 Ян Чоински (Германия) с 5:7, 1:6. Най-далеч от българите стигна Любомир Лещански, който отпадна на 1/2-финалите именно от Йоанидес.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини