Сьодерлинг се подигра с Бердих



16-07-2011 16:13 | Станко Димов

Местният фаворит Робин Сьодерлинг се класира по безапелационен начин на финал в турнира SkiStar Swedish Open, след като разби с 6:1, 6:0 Томаш Бердих. По този начин световният №5 направи повече от ясни намеренията си отново да вдигне отличието, което за последно спечели през 2009-та година.

 

Любопитното е, че срещу себе си двукратният финалист от „Ролан Гарос” имаше съперник от Топ 10 в света, но въпреки това показа безупречен тенис и наложи волята си след само 70 минути игра.


В днешния двубой водачът в схемата осъществи 5 пробива и спаси 4-те точки за пробив, които се откриха пред слисания му опонент. Благодарение на успеха Сьодерлинг увеличи аванса си в директните двубои с Бердих на 7:3 победи.


25-годишният чех излезе на корта с идеята да играе за трети път на финал в турнира (2005-та губи от Надал, 2008 от Робредо), но мераците му бяха убити от амбициозната игра на Сьодерлинг. От своя страна пък шведът се класира за финал в Бостад за трета поредна година. През 2009-та спечели отличието след успех над Хуан Монако, но миналия сезон отстъпи пред Николас Алмагро.


В неделния финал Сьодерлинг ще се изправи срещу – Давид Ферер, който разгроми в два сета Николас Алмагро - 6:1, 6:3. Ферер ще играе за четвърти път на финал през годината, но за разлика от Сьодерлинг има само една титла. В историята до момента Давид и Робин са играли 13 пъти, шведът има 9 победи. 

Ако триумфира пред родна публика шведът ще вдигне 4-та титла за сезона, след успехите на твърди кортове в началото на сезона – Бризбейн (победа над Родик), Ротердам (над Цонга) и Марсилия (над Чилич).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини