Пиронкова отново се препъна на четвъртфинал



16-07-2011 00:09 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова (№49) отпадна в четвъртфиналите на WTA турнира в Палермо ($220 000, червен клей). Тя отстъпи на втората ракета на Италия Флавия Пенета - 2:6, 2:6 след час и 25 минути игра. Въпреки това Пиронкова достигна втори пореден четвъртфинал през сезона и даде заявка, че може да си върне загубените позиции в ранглистата след Уимбълдън.

За участието си в Палермо, освен хубавата победа над Сорана Кърстя, Пиронкова ще прибави и 70 точки за световната ранглиста.

За съжаление отново четвъртфиналната фаза се оказа непреодолимо препятствие пред Цвети. В последните 10 случая, когато тя стига четвъртфинал на даден турнир, едва два са случаите в които успява да спечели мача си.

Пиронкова бе напълно надиграна от Пенета в първия сет. Италианката доминираше в по-дългите разигравания, успешно разнообразяваше действията си с излизания на мрежата, а форхендът й бе неразгадаем за Цвети. След няколко маратонски гейма като продължителност Пенета взе убедителен аванс от 4:1, който без проблеми трансформира в спечелване на първия сет - 6:2. Италианката проби четвъртфиналистката от Уимбълдън в 3 от 4-те сервис-гейма на Пиронкова.

Вторият сет започна с равностойни действия до 2:2. След това Пенета взе два поредни гейма за 4:2. Пенета спаси всичките 4 шанса за пробив в нейното подаване, открили се пред Пиронкова. Всичко свърши след още един пробив за италианката, която дръпна с 5:2 и след това успешно сервира за мача.

До края на месец юли Пиронкова няма да участва на турнири и ще има възможност да си почине от натоварения график в последните седмици.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини