Мъри: Отивам на сватба, скоро няма да ме видите на корта



11-07-2011 15:12 | Станко Димов

Номер 4 в световния мъжки тенис Анди Мъри разкри част от плановете си за следващите седмици. Шотландецът сподели, че за разлика от други години смята да си вземе сериозна почивка и да не участва в турнири чак до „Роджърс Къп” в Монреал, където ще преследва трета поредна титла.

 

Турнирът в Канада започва на 8-ми август и е от категорията „Мастърс 1000”. Преди него има няколко „загряващи” турнири на твърди кортове в САЩ – във Вашингтон и Лос Анжелис, но Мъри ще ги пропусне и двата.


„Другият понеделник или вторник заминавам за САЩ и ще остана там чак до US Open. Сега обаче ще си взема няколко почивни дни. Не знам дали ще остана в Лондон или ще замина на някъде, важното е, че ще почивам. В събота моят фитнес треньор се жени, така че ми предстои да ходя на сватба. Бих желал да остана в Шотландия, но имам да свърша някои неща и трябва да тръгвам. Винаги се получава така”, коментира Мъри след емоционалните двубои за Купа „Дейвис”.


Мъри призна, че ще се опита да запази по всякакъв начин физическите си сили, за да бъде в оптимална форма на US Open. Поради тази причина шотландецът няма да вземе участие в турнири до „Роджърс Къп”.


„Миналата година играх в Ел Йе, което беше голяма грешки. Американското турне не е никак лесно, затова трябва да пестя сили. Няма да ме видите на корта до турнира в Монреал”, увери световният №4.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини