Легендарният Агаси бе приет в тенис залата на славата



09-07-2011 23:19 | Николай Драгиев

Андре Агаси официално бе приет в Международна тенис зала на славата. Така той бе удостоен с едно от най-сериозните признания за кариерата на всеки тенисист.

"Много силно чувство е да бъда тук. В кариерата си никога не съм мислил, че ще стигна до подобен момент," заяви Агаси, който е 219-ият състезател, приет в залата на славата.

В кариерата на Андре Агаси има множество върхове и падения. Въпреки невероятните си постижения, американецът стига и до употреба на допинг. Въпреки това днес е по-силен отвсякога благодарение на съпругата си Щефи Граф и тяхното семейство. Агаси е създал и една от най-добрите академии за тенис - в Лас Вегас.

Агаси е спечелил 8 титли от "Големия Шлем" и е едва един от седемте състезатели в историята, взели трофеите и от четирите най-големи турнири. Общо спечелените титли от него са 60, които са му донесли 30 милиона долара. На лидерското място в световната ранглиста той прекарва близо 2 години - 101 седмици.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО!

Агаси, който в своята автобиография "Open" разказва подробно за влиянието на неговия баща в живота си, не пропусна да спомене за Майк Агаси и по време на своята реч.





 

"От деня, в който съм се родил, Майк е виждал този ден в съзнанието си и ми го е описвал много пъти," заяви в Залата на тенис славата Агаси.

"На 5 години той ми каза, че ще спечеля Уимбълдън. На 7 вече ми обяви, че ще спечеля всички турнири от "Големия Шлем". А това, че ще вляза в залата на славата, ми го е повтарял още повече пъти."

"На 29 години пък, той ми каза да се оженя за Щефи Графи. Така че, татко, продължавай да ми казваш какво да правя с живота си," заяви развълнуваният Агаси.

Агаси благодари още за подкрепата на съпругата си Щефи и на неговия много близък приятел и опора в живота - Гил Рейес.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини