Къриър: Можем да обърнем Испания



09-07-2011 12:43 | Станко Димов

По страхотен начин за Испания се разви първият игрови ден за купа „Дейвис”. Късно снощи иберийците поведоха с 2:0 победи над домакина САЩ. Въпреки, че двубоите се играят на твърда настилка, Фелисиано Лопес и Давид Ферер се справиха с набезите на Марди Фиш и Анди Родик.


„Разбира се, че това не е нашата любима настилка. Ако играехме у дома никога нямаше да изберем твърди кортове”, коментира капитанът на Испания Алберт Коста. „Тези момчета обаче са много добри и заслужават похвали. Разполагат с таланта да играят на всякаква настилка. Все още обаче нищо не е свършено, предстои ни още работа и със сигурност няма да ни бъде лесно”, каза Коста.


Колегата му – капитанът на САЩ Джим Къриър не е загубил вяра в тима си. „Бихме искали след първия ден резултатът да е различен. Все още сме в играта. Нямаме право на повече грешки и аз вярвам, че можем да обърнем развоя на събитията”, коментира Къриър.

 

"Разбира се, че съм разочарован. През първите два сета играх добре, но в третия бях надигран. Давид Ферер показа защо е номер 6 в света. Той е страхотен боец и заслужи победата", бе краткият коментар на Анди Родик.


Днес е двубоят на двойки, в който Майк и Боб Брайън ще се изправят срещу Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско. В неделя са последните два мача на сингъл. Местният любимец Анди Родик ще се изправи срещу Фелисиано Лопес, а Марди Фиш срещу Давид Ферер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини