САЩ: Ще се възползваме от отсъствието на Рафа Надал



06-07-2011 12:34 | Станко Димов

Тенис-еуфория тресе Тексес от началото на седмицата. Причината разбира се е националният отбор на САЩ, който ще приеме фаворитите Испания в ключов ¼-финал от неофициалното отборно първенство за купа „Дейвис”. Нещо повече – домакините избраха битките да се водят в Остин, родният град на Анди Родик.


Капитанът на САЩ Джим Къриър гласува доверие на най-доброто, с което разполага. В срещите на сингъл домакините ще бъдат представени от местния любимец Анди Родик и неговият близък приятел Марди Фиш, който в момента е №8 в ранглистата на ATP. В мача на двойки Америка ще бъде представена от близнаците Боб и Майк Браян. Срещите ще се проведат в спортния център „Франк Ървин”, на супербърза настилка. Билетите свършиха буквално за минути.


„Винаги е приятно да се върнеш у дома. Направих всичко възможно, за да доведа срещите тук, в Тексас. Щастлив съм, защото атмосферата ще бъде невероятна. Целият град говори за тези мачове, билети отдавна няма и всички ще бъдат в залата”, разказа с усмивка на лице Анди Родик.


„Разбира се, че имаме шанс да бием Испания. Марди Фиш е в страхотна форма в последната година, не случайно е в Топ 10 на света. Близнаците пък нямат конкуренция на двойки. Надявам се и аз да запиша победа и да продължим напред”, закани се Родик.


Отборът на Испания, воден от Алберт Коста, ще бъде представен от Давид Ферер, Фелисиано Лопес, Фернандо Вердаско и Марсел Гранойерс. Разбира се прави впечатление отсъствието на световния №2 Рафаел Надал, който получи травма на Уимбълдън и ще почива няколко седмици.


Любопитното е, че преди няколко дни на Уимбълдън Лопес победи Родик за първи път от 8 мача между тях. „Разбира се, че това беше разочароваща загуба. Вината за нея бе изцяло моя. Фелисиано е добър игра. Сега ще имам шанс за реванш, ако играя срещу него”, закани се Родик.


W O„Когато видите имена като Ферер, Вердаско и Лопес става ясно, че говорим за трима много качествени играчи на сингъл. Ние обаче имаме да вършим работа, знаем какво се изисква. Именно затова сме се събрали от началото на седмицата, за да бъдем в оптимална форма за срещите”, каза капитанът на янките Джим Къриър.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини