Мъри черпи вдъхновение от Джокович



05-07-2011 14:45 | Станко Димов

Световният №4 Анди Мъри сподели, че трябва да вземе пример от Новак Джокович и да извърви следващата крачка, която в неговия случай е така мечтаната титла от Големия шлем. Както е известно сърбинът, който от понеделник официално оглави ранглистата на ATP, вече има 3 титли от Шлема.

 

След двата триумфа на Australian Open, Ноле триумфира и на Уимбълдън, побеждавайки за пети път от началото на годината Рафаел Надал. Самият Мъри бе близо до участие на финал на „Ол Ингланд Клъб”. В полуфиналите той се изправи срещу Рафа и спечели първия сет, но след това претърпя крах.


„Знам, че е възможно и аз да го направя (да спечели титла от Шлема). Просто погледнете какво постигна Новак Джокович. Спомням си как той загуби полуфинала на Уимбълдън от Томаш Бердих, след това и финала на US Open от Рафа Надал. След тези мачове Новак подобри много нивото си. Точно това трябва да направя и аз”, коментира Мъри.


Иначе самият Мъри на три пъти е спорил за трофеи от Големия шлем, но и в трите случая не успя да вземе дори сет във финалния сблъсък.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини