Ли На удържа на еуфорията, не иска да бъде популярна в Китай



Ли На удържа на еуфорията, не иска да бъде популярна в Китай
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
05-07-2011 14:23 | Станко Димов

Шампионката от „Ролан Гарос” Ли На сподели, че прави всичко възможно да продължи да живее по старо му, въпреки огромният интерес към нея в родината й Китай. След триумфа във френската столица преди няколко седмици, Ли На се превърна в национален герой за азиатския народ.


„След като се завърнах в родината правя всичко възможно да остана на земята. Сега получавам страхотно признание от сънародниците си, но техните очаквания със сигурност ще бъдат по-големи. Аз обаче нямам нужда от тази променя, ако зависи от мен ще запазя сегашното си положение”, сподели Ли На.


29-годишната състезателка стана повече от звезда, след като победи Франческа Скиавоне на финала на „Ролан Гарос”. По-рано през годината китайката игра на финал и на Australian Open, където загуби драматично от Ким Клайстерс. Не толкова успешен за нея обаче се оказа Уимбълдън. На тревните кортове в Лондон Ли На напусна турнира още във втори кръг, след като отстъпи пред бъдещата полуфиналистка Забине Лизицки (Германия). 


В понеделник Ли На получи от родината си чек на стойност $94 000, който й бе връчен в чест на титлата от „Ролан Гарос”. Както вече ви съобщихме, двубоят между Ли На и Скиавоне в Париж бе наблюдаван от 116 милиона китайци.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини