Навиват Цвети Пиронкова да направи изложба



05-07-2011 13:10 | Станко Димов

Звездата на българския тенис Цвети Пиронкова, която смаза петкратната победителка в Уимбълдън Винъс Уилямс, получила няколко предложения да нареди изложба на свои картини.


Момичето, което и тази година направи фурор на кортовете на Уимбълдън, е внучка на известния български художник Енчо Пиронков. Цвети е наследила от дядо си таланта, но рисува само в свободното си време. Спортистката се притеснява да показва картините си пред широк кръг от хора.


Любовта на тенисистката към изобразителното изкуство я подтикна да открие галерия „Пиронеса" в Пловдив, пише в. „Галерия".


Това стана точно преди година. Досега в галерията творби са излагали двама от асовете на модерното изкуство - Андрей Даниел и Васил Стоев. Останалите автори, показвани там, са по-млади и все още неутвърдени художници.


Приятели на известната тенисистка твърдят, че Цвети вече обмисляла идеята най-после да изложи творбите си в галерията. Ако реши да ги продава, най-вероятно средствата ще отидат за благотворителност, каза дядо й Енчо Пиронков.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини