Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите



Циципас отрази два мачбола по пътя към полуфиналите
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-04-2024 22:41 | Tennis24.bg

Стефанос Циципас отрази два мачбола и победи драматично Факундо Диас Акоста с 4:6, 6:3, 7:6 (8) в мач от четвъртфиналите на турнира на червени кортове в Барселона, който е от категория АТР 500.

„Бях толкова близо до загуба. В някои моменти ми се струваше, че имам да изкачвам планина", коментира след срещата Циципас.

„Беше трудно. Беше изключително трудно да се поддържа едно ниво през целия двубой. Той (Диас Акоста) игра невероятно. Според мен се раздаде нацяло, остави всичко на корта. Той е много добър играч на клей. Спечелил е АТР титла и това не е случайно. Днес определено беше на ниво“, добави още Циципас. 

Двубоят продължи два часа и 31 минути, като гръцкият тенисист получи възможност да подава за мача при 5:4 в последния сет. Той обаче направи две двойни грешки и Диас Акоста върна пробива, след което аржентинецът не успя да реализира първия си мачпойнт при 6:5 и сервис на Циципас. В последвалия тайбрек и двамата пропуснаха по едно разиграване за двубоя, като гръцкият тенисист се измъкна при 6:7. След това той се възползва от третия си мачбол и спечели на 8. 

Циципас преследва втората си титла за сезона, след като преди седмица спечели турнира от сериите Мастърс 1000 в Монте Карло. Следващият съперник на Циципас ще бъде излъчен от двубоя между Артур Фис и Душан Лайович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини