Джокович срещу Рууд на полуфиналите в Монте Карло



13-04-2024 01:06 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за полуфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" с награден фонд от 5.9 милиона евро. Лидерът в световната ранглиста се наложи трудно със 7:5, 6:4 Алекс де Минор, а следващият му съперник ще бъде Каспер Рууд.

Сърбинът постигна пробив в 12-ия гейм на първата част, взимайки преднина в двубоя. Във втория сет, в който съперниците показаха колебание при началния удар, 36-годишният Джокович спечели подаването на австралиеца за 6:4, приключвайки двубоя за 122 минути.

Новак Джокович ще се опита да спечели рекордната 41-ва титла от турнирите от сериите "Мастърс". Сръбският тенисист спечели финалите в Монте Карло през 2013 и 2015 година. 

"Беше доста трудно, защото той е един от най-бързите състезатели. Показа и отлични удари. Обичам този турнир и съм изключително щастлив, че отново съм на полуфиналите тук. Тренирам на тези кортове от много години и съм радостен, че още един път достигнах до решителната фаза", коментира сърбинът, цитиран от официалния сайт на АТП.

На полуфиналите в Монте Карло Джокович ще се изправи срещу Каспер Рууд, който елиминира французина Юго Юмбер след 6:3, 4:6, 6:1.  Датчанинът, който е поставен под номер 8, пет загуби и нито един успех в двубоите си срещу сърбина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини