Григор Димитров: В момента съм далеч от моята игра



08-04-2024 20:54 | Tennis24.bg

Българският тенисист Григор Димитров призна, че е бил далеч от най-добрата си форма, но въпреки това е намерил правилния път към успеха срещу Валентин Вашро в мача помежду им от първия кръг на турнира от сериите АТР Мастърс 1000 в Монте Карло.

Световният №9 се наложи със 7:5, 6:2, като по този начин той постави успешно начало на сезона си на клей и за 11-и пореден път се класира за втория кръг в Княжеството.

"Това е важна победа за мен, защото исках да започна положително сезона на клей. Познавам добре Валентин, тъй като ние тренираме заедно тук в Монако. Физически той е на моето ниво", заяви Гришо след победата си в интервюто на корта.

"Аз самият обаче бях далеч от най-доброто си представяне. Усетих го още на загрявката, но аз имам оръжията и знаех, че трябва да давам още повече от себе си. В момента съм далеч от моята игра, но се надявам, че с течение на мачовете ще успея да я намеря", добави Димитров.

В следващата фаза на надпреварата в Монте Карло първата ни ракета ще играе срещу победителя от двубоя между Миомир Кецманович и Матео Беретини, които ще премерят сили в утрешния ден.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини