Иванишевич: Повече нямах с какво да помогна на Джокович



04-04-2024 13:41 | Станко Димов

Горан Иванишевич разкри причините да прекрати сътрудничеството си със световния №1 Новак Джокович. Припомняме, че новината за краят на тяхното сътрудничество дойде преди няколко седмици след ранното отпадане на Джокович от турнира в Индиън Уелс и последвалото му оттегляне от надпреварата в Маями. 

Иванишевич е категоричен, че между двамата няма лоши чувства, а просто е дошъл момент на пренасищане. Хърватинът заяви, че вече не е виждал с какво може да помогне на Джокович и още от края на миналия сезон е усещал, че времето за раздяла наближава. 

„Всъщност, няма някаква драматична причина за раздялата. Една от причините за прекратяване на сътрудничеството беше чувството на пренасищане и умора, това бяха интензивни години. Хората забравят за периода на коронавируса. Те забравят, че в един момент Новак стана най-големият злодей на планетата заради позицията си по отношение на ваксините. Бяхме в немилост. Достигнахме определено ниво на пренасищане“, коментира Иванишевич. 

По принцип Новак беше уморен от мен и аз от него. Във всеки случай чувствах, че вече не мога да му помогна. Това чувство се появи за първи път миналата година в Америка. Разбира се, поражението на Уимбълдън също оказа влияние. След това имаше невероятна серия - този финален мач с Карлос Алкарас в Синсинати, победа на US Open. Тогава обаче наистина започнах да усещам, че краят е близо“, каза още Иванишевич, цитиран от Sportklub.rs.

Иванишевич беше треньор на сърбина от 2018 година насам. През този период Джокович спечели 12 турнира от Големия шлем: четири пъти Australian Open (2019, 2020, 2021, 2023), два пъти „Ролан Гарос“ (2021, 2023), четири пъти Уимбълдън (2018, 2019, 2021, 2022) и два пъти US Open (2018, 2023).

Тази неделя започва домашният за Джокович Мастърс 1000 турнир в Монте Карло, който ще бъде първият турнир за сърбина след „Ерата Иванишевич“. Джокович беше заснет да тренира с бившия си съотборник от националния отбор на Сърбия и доказан двойков специалист Ненад Зимонич, за когото се счита, че ще бъде новият наставник на световния №1. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини