Монфис с победа в Ещорил, Соуса изигра последния си мач



Монфис с победа в Ещорил, Соуса изигра последния си мач
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-04-2024 08:17 | Tennis24.bg

Французинът Гаел Монфис започна с победа участието си на турнира на клей в Ещорил, който е от категория АТР 250 и е с награден фонд €651,865. В битка на поколенията 37-годишният французин спечели със 7:5, 7:5 срещу 19-годишния представител на домакините Енрике Роча.

За Монфис това бе първа победа на клей от успеха му в първия кръг на „Ролан Гарос“ миналата година. В следващия кръг той ще срещне унгареца Мартон Фучович, който елиминира аржентинеца Педро Качин след 7:5, 6:2.

В друг мач от програмата 19-годишният французин Артур Фис елиминира португалеца Жоао Соуса с резултат 7:5, 6:4.

За 35-годишния Соуса, който бе подкрепян бурно от трибуните, това бе последен мач в кариерата на единично. Той ще участва и в турнира на двойки, където ще си партнира със своя сънародник Жоао Фонсека.

„Преди всичко искам да поздравя Жоао за невероятната му кариера“, каза Фис в интервюто на корта. „Благодаря на публиката, която днес, очевидно, не беше на моя страна, но това е напълно нормално. Жоао игра страхотно в последния си мач. Разбира се, че ми беше трудно, той е тежък съперник на клей и определено съм щастлив, че спечелих“, добави още Фис.

Поставеният под номер 5 в схемата Фис записа седем аса срещу два за шампиона от 2018 година Соуса и реализира три от шестте си възможности за пробив.

Във втория кръг тийнейджърът, който вече има десет победи през сезона, ще срещне чилиеца Кристиан Гарин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини