Благой Георгиев се пуска на силен любителски турнир по тенис



31-03-2024 11:43 | Tennis24.bg

Бившият национал Благой Георгиев ще вземе участие в един от най-силните аматьорски турнири по тенис VSSport Open, съобщиха организаторите за Tennis24.bg.

Георгиев от доста време има увлечение по аристократичния спорт и сега със сигурност ще се превърне в атракцията на надпреварата, която ще се проведе между 10 и 12 май на кортовете на ТК “Ника” в град Бургас.

Благо често е засичан по кортовете в София, а и не само и сега ще има нелека задача да се бори с близо от 90 участници в силния турнир за призово класиране.

В надпреварата ще вземе участие и друг бивш национал по футбол – Георги Сърмов. Сърмов участва и през миналата година в турнира, като тогава успя да стигне до 1/4-финалите. Със сигурност сърцатият халф е амбициран да подобри класирането си от предната година и ще се бори със зъби и нокти за трофея.

VSSport Open е аматьорски турнир по тенис, който се провежда за четвърта поредна година, като интереса към състезанието е огромен и вече местата са на привършване.

От организаторрите споделиха пред Tennis24.bg, че освен куп изненади за участници и гости, ще сюрпризират и с други известни лица. Турнирът ще бъде разделен на две, любители и аматьори, като общо ще вземат участие 88 участници. 24 в по-силния турнир и 64 при любителите.

В екстрата шампион три години подред става Иван Притъргов, който е син на легендарният футболист на ЦСКА и Черноморец.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини