′Мост към разбирателството′ учи младежите да бъдат толерантни към различните



28-02-2024 22:10 | Tennis24.bg

Сдружение Спортен клуб „Савидж“ хвърли „Мост към разбирателството“ сред българските младежи чрез специален проект, който доведе до успешна реализация.
 
Неговата насоченост бе към преодоляване на половата дискриминация и създаване на равни възможности за младите хора. Основната цел на инициативата бе да се стимулират младежите да общуват с разбиране и толерантност, особено в интернет пространството, и да се използват спортът и физическата активност като инструменти за насърчаване на равенството.

Проектът включваше обучение на млади делегати, които да действат като вдъхновители и мултипликатори сред своите връстници. Бяха проведени масирани информационни кампании, онлайн кампании със съвременни визуални послания и канали, популярни сред младите, както и кампании в училища и демонстрации на спорта като средство за превенция на агресията и справяне с дискриминацията.

„Мост към разбирателството“ обхвана млади хора на възраст между 15 и 29 години от областите София, Пловдив и Бургас. Участие в проекта взеха и младежи, които са били обект или проявявали нетолерантно поведение спрямо противоположния пол, както и младежи в неравностойно положение.

Според всички участници проектът е изпълнил мисията си да създаде устойчива общност и да се насърчи разбирателството и равнопоставеността между половете сред младите хора в България, както и да се повиши тяхната информираност и гражданско участие.
 
Проектът "Мост към разбирателство“ бе осъществен с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 г., Министерство на младежта и спорта”.

Номер по Програмата: НПИМД–КО1-ОБЛ-006/2023;
Договор номер: 25-00-37/13.07.2023

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини