Алкарас срещу Синер на полуфиналите, нашествие на пчели в Индиън Уелс



15-03-2024 08:48 | Tennis24.bg

Шампионът от миналата година Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Индиън Уелс, САЩ. Испанецът се наложи убедително с 6:3, 6:1 над Александър Зверев, регистрирайки 10-ата си последователна победа в надпреварата.

Двубоят, освен с високото качество на игра, ще се запомни със странен инцидент от началото на първия сет – нашествие на пчели. Заради нетипичната ситуация срещата беше прекъсната за повече от час, като през това време организаторите извикаха пчелар, с чиято помощ ситуацията беше овладяна.

След като играта беше подновена, 20-годишният Алкарас системно успя да наложи игровия си ритъм и да диктува темпото.

„Беше много странно. Никога не бях виждал подобно нещо на тенис корт“, коментира Алкарас ситуацията с нашествието на пчелите. Когато напуснахме корта гледахме инвазията на пчелите по телевизията и много се смяхме. Беше забавно. Двубоят ще бъде запомнен с този момент, не с тениса. Абсолютна лудост“.

Световният №2 приключи срещата с едва 13 непредизвикани грешки, срещу двойно повече – 26 на Зверев. С успеха испанецът се класира за полуфиналите на турнир от Мастърс 1000 сериите за осми път в кариерата си. В следващия кръг Алкарас ще се изправи срещу намиращия се в отлична форма Яник Синер, който няма загуба от началото на сезона.

„Не знам как ще подходя към двубоя. Без никакво съмнение, той е най-добрият тенисист в света в момента. Играе невероятно, все още няма загуба. Наистина се наслаждавам да гледам представянето му. Определено ще бъде много труден двубой, огромно предизвикателство за мен“, коментира Алкарас.

Испанецът води с 4-3 победи в преките двубои със Синер. Миналата година двамата отново се срещнаха на полуфиналите в Индиън Уелс, като победата бе за Алкарас.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини