Юлия Гьоргес: Красотата не помага на корта



01-07-2011 12:44 | Николай Драгиев

Една от най-прогресиращите състезателки през 2011-а година - Юлия Гьоргес заяви, че не е от състезателките, които искат да бъдат запомнени с визията си, а с представянето на корта.

Тя се оплака, че изпада в доста досадни ситуации и заради нейната фамилия, тъй като се прави аналогия с думата "Gorgeous"(от английски - "великолепен", "разкошен".), която често става повод за шеги и закачки по нейн адрес. Освен това в САЩ не знаят как да произнасят името и това допълнително я дразни.

"Не съм от типа момичета, които се опитват да направят всичко възможно, за да изглеждат още по-привлекателни. Искам да покажа какво мога на тенис корта, а не как изглеждам. Когато играя, външният вид не ми помага," сподели германката.

През 2011-а година Гьоргес прогресира до 16-о място в световната ранглиста, макар да не остави особена следа на "Ролан Гарос" и Уимбълдън.

Тя е притеснена и от сравненията с Щефи Граф. "Не ми се слушат повече тези сравнения. В Германия всички говорят за Щефи и нейните 22 титли от "Големия Шлем". В момента никоя от германските състезателки няма да може да постигне това, но въпреки това се справяме добре."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини