Томи Пол сложи край на серията на Лука Нарди в Индиън Уелс



Томи Пол сложи край на серията на Лука Нарди в Индиън Уелс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-03-2024 09:46 | Tennis24.bg

Изненадващата серия от победи на Лука Нарди в Индиън Уелс приключи, след като италианецът отстъпи с 4:6, 3:6 на американеца Томи Пол в четвъртия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 с награден фонд 9.5 милиона щатски долара.

Нарди, на 123-о място в световната ранглиста за мъже, шокира света с победа над Новак Джокович в третия кръг, но италианецът не успя да се справи с представителя на домакините Томи Пол. Поставеният под номер 17 американец записа ключови пробиви в двата сета и реши изхода на мача.

След като двамата си размениха по четири гейма в първите осем, Пол се възползва от двойна грешка на "щастливия губещ" Нарди и спечели пробив за 5:4. Той го защити за сета, след което записа нов брейк в началото на втората част. Това бе достатъчно и американецът спечели за 81 минути.

Съперник на Томи Пол на четвъртфиналите ще бъде Каспер Рууд, който игра 2:29 часа за обрат и победа с 3:6, 7:6(3), 6:4 срещу французина Гаел Монфис. Норвежецът взе тайбрека на втората част с втори сетпойнт, след което записа пробив в третия гейм и удържа преднината си за 6:4.

Във втория четвъртфинал от тази част на схемата ще играят поставеният под номер 4 Даниил Медведев срещу Холгер Руне. Руснакът надделя над българина Григор Димитров с 6:4, 6:4, а датчанинът, седми в схемата, спечели с 2:6, 7:6(2), 6:3 срещу Тайлър Фриц.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини