Халеп ще се завърне на корта в Маями



Халеп ще се завърне на корта в Маями
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-03-2024 14:22 | Tennis24.bg

Бившата №1 в света Симона Халеп прие да участва на турнира в Маями с "уайлд кард" и това ще бъде завръщането ѝ на корта, след като спечели обжалване на наказание за употребата на допинг.

32-годишната Халеп, бивша шампионка от Уимбълдън и "Ролан Гарос", беше наказана за четири години за употреба на допинг, но санкцията бе намалена на девет месеца от Спортния арбитражен съд в Лозана, което й позволи веднага да поднови кариерата си.

"Развълнувана съм да ви съобщя, че ще се завърна в WTA Tour след две седмици на Маями Оупън. Благодаря на турнира, че ми даде тази възможност и нямам търпение да се върна на корта и да се състезавам. Ще се видим скоро!“, написа Халеп в социалните мрежи.

Халеп беше отстранена през октомври 2022 г., след като даде положителна проба за роксадустат - забранено лекарство, което стимулира производството на червени кръвни клетки - на Откритото първенство на САЩ същата година.

Тя също беше обвинена в друго допинг нарушение миналата година поради нередности в нейния биологичен паспорт на спортиста (ABP), метод, предназначен да следи различни кръвни параметри във времето, за да разкрие потенциален допинг.

Халеп, която категорично отрече обвиненията срещу нея, каза, че най-вероятно ще бъде принудена да прекрати кариерата си, ако първоначалната четиригодишна забрана бъде запазена.

Маями Оупън ще се проведе от 17 до 31 март.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини