Милев и Генов се класираха за четвъртфиналите в Анталия



07-03-2024 14:55 | Tennis24.bg

Янаки Милев и Антъни Генов се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнира на клей в Анталия (Турция) с награден фонд 15 хиляди долара. 

Поставеният под №3 в схемата Милев, който спечели титлата на друг турнир в Анталия през миналата седмица, победи със 7:5, 3:6, 6:3 Тома Форел от Франция. Срещата продължи 2 часа и 4 минути.

Янаки изоставаше с пробив и 2:3 в третата решителна част, но спечели следващите четири гейма, за да триумфира с победата. За място на полуфиналите Милев ще играе срещу №6 в схемата Джузепе Ла Вела (Италия). Българинът победи този противник с 6:3, 6:1 във финала на турнира през миналата седмица.

Антъни Генов пък победи във втория кръг партньора си на двойки и №8 в схемата Феликс Коруин (САЩ) с 6:7(5), 6:3, 6:1. Срещата продължи 2 часа и 42 минути. На четвъртфиналите Генов ще играе срещу Стефан Палоси (Румъния).

По-късно днес Генов и Коруин ще играят на четвъртфинал в турнира на двойки срещу италианците Омар Бригида и Джузепе Треска. През миналата седмица Генов триумфира с титлата на двойки на друг турнир в Анталия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини