Де Минор с първа победа над Циципас и място на полуфиналите



01-03-2024 09:56 | Tennis24.bg

Шампионът от миналата година Алекс Де Минор продължава защитата на трофея от тенис турнира в Акапулко (Мексико), който се провежда на твърди кортове и е от категория АТП 500. В изключително интересен двубой, австралиецът осъществи обрат срещу Стефанос Циципас (Гърция) и го победи с 1:6, 6:3, 6:3, благодарение на което се класира за полуфиналите на надпреварата. Това беше 11 двубой между двамата, като Де Минор записа първа победа! И след срещата шеговито заяви: „Никой не може да ме победи 11 пъти подред!“. 

„Всеки път когато играя срещу него си спомням за негативната ми статистика. Радвам се, че най-после успях да спечеля. Стефанос отдавна води в резултата, но е добре, че успях да върна един двубой“. 

Де Минор започна седмицата на рекордното за него 9-то място в ранглистата. Той може да запази място в топ 10, но за тази цел ще трябва да защити трофея си в Акапулко. 

„Наясно съм, че позицията, на която се намирам, може да се променя всяка седмица. В следващите няколко месеца нямам много точки за защитаване, така че ако тази седмица не успея да защитя трофея, ще разполагам с турнирите в Индиън Уелс, Маями и предстоящия сезон на клей да натрупам достатъчно точки, за да се изкача напред в ранглистата“, добави Де Минор. 

В спор за място на финал Де Минор ще срещне представителя на Великобритания Джак Дрейпър, който от началото на седмицата е загубил едва 11 гейма. Левичарят надви с 6:2 6:2 Миомир Кецманович (Сърбия) и за пети път в кариерата си достигна до полуфинал в световния тур (2-2). 

Дрейпър, който е финалист от последното издание на Sofia Open, си гарантира изкачване до рекордното за него 37 място в света. 

В другия полуфинал ще се изправят Холгер Руне (Дания) и Каспер Рууд (Норвегия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини