Джокович се завръща на любимия си Мастърс турнир



Джокович се завръща на любимия си Мастърс турнир
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
28-02-2024 15:11 | Станко Димов

Световният номер едно Новак Джокович няма търпение да се завърне на Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс (САЩ), където за последно игра преди пет години. Надпреварата в Калифорния започва на 6 март, а сърбинът ще преследва своята шеста титла в турнира и първа от 2016 г., когато на финала не даде шанс на Милош Раонич (Канада) и го победи убедително с 6:2, 6:0. 

„Здравейте всички тенис фенове. Ние сме в Индиън Уелс, Калифорния, където за последно играх през 2019 г. Оттогава изминаха пет години, доста дълъг период. Няма никакво съмнение, че това е един от най-добрите турнири в света. Вероятно любимият Мастърс на много от тенисистите, в това число и на мен. Нямам търпение отново да играя пред едни от най-добрите тенис привърженици в целия свят.

Връщам се назад към спомените си от 2008 г., когато спечелих титлата за първи път. Това е една от най-ценните титли в кариерата ми. Спомням си, че играх срещу Марди Фиш на финала. Впоследствие имах късмета да спечеля трофея още четири пъти, изиграх няколко невероятни двубои тук – срещу Федерер, Надал и други велики тенисисти. Очаквам с нетърпение да стъпя на корта отново. Нека заедно да се насладим на един страхотен турнир“, каза Джокович пред официалния сайт на турнира. 

За сърбина това ще бъде първо участие в световния тур след Откритото първенство на Австралия през януари, където той отстъпи на полуфиналите в четири сета пред бъдещия шампион Яник Синер (Италия). 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини