След провала с Бекер и Люти: Руне се върна при Муратоглу



22-02-2024 14:27 | Tennis24.bg

Холгер Руне отново ще работи с Патрик Муратоглу. Новината потвърди световният №7, който се похвали в социалните мрежи. 

„Понякога трябва да опитате различни неща, за да разберете кое работи за вас и кое не. През последните месеци научих много за това, което е важно за мен. С Патрик постигнах някои от най-големите си триумфи и вярвам, че той може да ми помогне да осъществя целите си“, написа датчанинът.

В края на миналата година Руне добави към своя екип легендарния германски тенисист Борис Бекер, бивш треньор на Новак Джокович, както и дългогодишния наставник на Роджър Федерер – Северин Люти. Съвместната работа с двамата доказани специалисти обаче не доведе до желаните резултати и само след няколко седмици съвместен труд те се разделиха. Именно затова Руне реши отново да се събере с Муратоглу, под чието ръководство записа най-големия успех в кариерата си до момента, печелейки Мастърс 1000 турнира в Париж, където на финала победи през 2022 г. победи Новак Джокович. 

Самият Муратоглу също сподели, че е развълнуван да се върне в щаба на Руне.

„Познавам го откакто беше 13-годишен и винаги съм вярвал в потенциала му. Той има високи цели и аз също за него. Това е началото на едно ново приключение. Ще се видим в Акапулко, Индиън Уелс и Маями“, заяви треньорът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини