Вавринка: Ако е здрав, Надал винаги ще бъде фаворит на Ролан Гарос



22-02-2024 14:08 | Станко Димов

Ако е физически здрав и готов да се състезава на високо ниво, Рафаел Надал ще бъде един от основните фаворити за титлата на „Ролан Гарос“. Това мнение изказа бившият №3 в света и шампион в Париж от 2015 г. Стан Вавринка. 

Вавринка кара своя 22-ри сезон в професионалния тур. Тази седмица той участва на АТП 500 турнира в Рио, където отстъпи пред аржентинеца Диас Акоста. Stan The Man даде интервю за „Марка“, в което бе попитан и за шансовете на Надал на „Ролан Гарос“. 

„Ако той (Надал) е здрав, ще бъде един от основните фаворити за титлата където и по света да се състезава. На него му липсва игра практика. Той е спечелил толкова много пъти „Ролан Гарос“, че ще бъде сред фаворитите там докато се състезава. Няма човек, който да познава този турнир по-добре от него“, коментира Вавринка, който освен титлата в Париж през 2015 г. има и един финал през 2017 г., когато отстъпи в спора за трофея именно пред Надал. 

Матадора се завърна на корта в началото на януари на турнира в Бризбън, след като беше извън игра близо 1 година. В първите си два двубоя той записа победи над Доминик Тийм и Джейсън Кублер, преди да отстъпи на четвъртфиналите пред Джордан Томпсън. Заради получена поредна травма Рафа отказа участие на Australian Open. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини