Григор Димитров пречупи Карен Хачанов и се класира на финал в Марсилия



10-02-2024 22:25 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за финала на ATP 250 турнира на твърда настилка в зала в Марсилия. Надпреварата е с награден фонд 724 015 евро.

 

Поставеният под №2 българин направи обрат и победи с 6:7(3), 6:4, 7:6(5) №18 в световната ранглиста Карен Хачано от Русия. Срещата продължи точно три часа.

 

Така Димитров ще играе за спечелване на втора титла от началото на годината. През януари Димитров триумфира с титлата на турнира на твърда настилка от сериите АТР 250 в Бризбън (Австралия).

 

Утре Димитров ще играе за 19-и път на финал на АТП в кариерата си. До момента той има девет спечелени титли.

 

Българинът има вече 10 победи от 11 мача от началото на тази година. Междувременно Григор има четири победи от четири мача срещу Хачанов.

 

В спор за титлата утре Димитров ще играе утре срещу Юго Юмбер. Представителят на домакините победи с 6:4, 6:4 №1 в схемата Хуберт Хуркач от Полша.

 

Българинът започна лошо мача с Хачанов и допусна пробив още в първия гейм. Григор успя да спаси два сетбола на собствен сервис при 3:5, а след това върна пробива за 5:5. До края на сета нови пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Димитров поведе с 3:2 точки, но загуби следващите пет разигравания за 3:7.

Димитров проби още в първия гейм на втория сет, а след това затвърди за 2:0. За съжаление Хачанов се възползва от три двойни грешки на Григор и върна пробива при 3:3. Това не пречупи Димитров и той направи нов пробив още в следващия гейм за 4:3. Българинът взе следващите си два сервис гейма и изравни сетовете след 6:4.

Третата решаваща част мина без пробиви и се стигна до втори тайбрек в мача. В него Димитров изостана с 2:4 точки, но спечели следващите четири разигравания, за да поведе с 6:4. Григор изпусна един мачбол, но от втората си възможност затвори мача в своя полза.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини