Григор Димитров се завърна на корта в Европа с победа



08-02-2024 17:58 | Станко Димов

Григор Димитров се завърна на корта в Европа с победа. В среща от втория кръг на АТП 250 турнира в зала в Марсилия (Франция), най-добрият български тенисист се наложи с 2:0 сета над Себастан Корда (САЩ), в отделните части 6:1, 7:6 (5). 

Димитров, поставен под №2 в схемата, почива в първия кръг, а днес започна срещата по брилянтен начин. 32-годишният българин демонстрира отлично придвижване по корта и взе първия сет с 6:1 след 35 минути игра, печелейки 16 от последните 18 изиграни точки!

Димитров започна с пробив и втората част, но постепенно Корда успя да намери играта си и върна брейка за 4:4. Сетът се реши в тайбрек, в който Димитров поведе с 3:0 точки, загуби следващите 5 за 3:5, но след нова силна серия се наложи със 7:5. 

Това беше втори дуел между двамата, като българинът записа първи успех. Неговият съперник на четвъртфиналите в Марсилия ще стане известен по-късно тази вечер от дуела между Иржи Лехечка (Чехия, №8) или Артур Риндернек (Франция). 

За Димитров това беше първи мач след януарското австралийско турне, в което той успя да спечели за втори път трофея в Бризбън и достигна до четвъртфиналите на Australian Open. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини