Бьорн Борг обяви звездно трио за „Лейвър къп“



08-02-2024 11:51 | Станко Димов

Финалистът от Откритото първенство на Австралия Даниил Медведев и световният №6 Александър Зверев се присъединиха към суперзвездата на испанския тенис Карлос Алкарас и ще бъдат част от „Отбор Европа“ в тазгодишното издание на „Лейвър къп“, което ще се проведе в периода 20-22 септември в „Мерцедес-Бенц Арена“ в Берлин. Капитанът на „Отбор Европа“ Бьорн Борг даде сериозна заявка да си върне трофея от „Отбор Свят“, който е воден от Джон Макенроу, подсигурявайки в селекцията си три от най-горещите имена Тура в момента. 

„Отбор Европа е супер мотивиран да си върне притежанието на купата в Берлин“, коментира Борг. „С Даниил, Саша и Карлос в моя отбор вярвам, че имаме отличен шанс това да се случи. Момчетата имаха невероятен старт на сезона, определено това е много силна част от състава ни. Развълнувам съм да работя с тези момчета“. 

Медведев и Зверев вече са печелили отборната надпревара, но за Карлос Алкарас това ще бъде дебютно участие. 

Медведев, който през януари игра за трети път на финал в Австралия, беше част от „Отбор Европа“ в Бостън през 2021 г., дни след като спечели първата си титла от Големия шлем на US Open. В момента той е №3 в ранглистата на АТП. 

Роденият в Германия Зверев, който загуби с 2:3 сета пред Медведев на полуфиналите на Australian Open миналия месец, беше част от всяка една победа на „Отбор Европа“ в турнира – в Прага (2017 г.), Чикаго (2018 г.), Женева (2019 г.) и Бостън (2021 г.). 

„Отбор Свят“ спечели последните две издания на надпреварата – в Лондон (2022 г.) и Ванкувър (2023 г.). Капитанът Макенроу сподели, че е впечатлен от селекцията на колегата му Борг. „Те отчаяно искат да спечелят купата тази година. Но, знаете ли какво? Ние също! Това ще бъде една от най-големите тенис битки за годината“, коментира Макенроу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини