Медведев няма да защитава трофея в Ротердам



Медведев няма да защитава трофея в Ротердам
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
06-02-2024 15:35 | Tennis24.bg

Шампионът от 50-ото издание на АТР 500 тенис турнира в Ротердам Даниил Медведев няма да защитава титлата си на турнира, който започва тази събота, съобщиха организаторите за БНР.

Финалистът от Открито първенство на Австралия призна, че не се е възстановил достатъчно. Рекордният брой сетове, които той изигра в Мелбърн през 24-те часа и 17-те минути, в които беше на корта в Мелбърн, изглежда са взели своето.

"За съжаление трябва да се откажа за Ротердам. След невероятно тежкия и дълъг турнир в Австралия тялото ми (и особено десният ми крак) не се е възстановило достатъчно, за да играя и да защитя титлата си. Харесва ми да играя в Ротердам, имам дълга история със събитието и очаквам с нетърпение да се завърна през 2025 г.", написа Медведев на официалния сайт на турнира.

Отказът на третия в световната ранглиста руснак означава, че шампионът от Мелбърн и финалист от зала "Ахой" през 2023 година Яник Синер ще бъде водач в схемата в Нидерландия. Григор Димитров, който ще запише десетото си участие в Ротердам, би трябвало да е шести поставен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини