Нестеров с първа победа за Купа Дейвис, България загуби с 1:3



04-02-2024 18:36 | Станко Димов

Пьотр Нестеров записа първа победа с националния отбор на България за Купа „Дейвис“. В четвъртия, последен, двубой срещу Босна и Херцеговина, 20-годишният българин се наложи с 4:6, 6:2, 10-8 срещу Андрей Недич. Срещата в ТК „Авеню“ в Бургас продължи малко повече от два часа, а след нейния край беше оформен финалния резултат: България загуби от Босна и Херцеговина с 1:3. 

Един пробив дело на 19-годишния Недич в седмия гейм реши изхода на първия сет. В последния гейм Нестеров имаше цели 6 точки за връщане на пробива, но не успя да реализира нито една. През втората част силите на корта се промениха. Нестеров успя на два пъти да пробие и се наложи с 6:2 гейма, с което изходът на срещата трябваше да бъде решен в шампионски тайбрек. В него Нестеров поведе от самото начало и се наложи с 10-8 точки. 

Изходът на двубоя беше решен по-рано днес със срещата на двойки, в която Александър Донски и Александър Лазаров отстъпи с 0:2 сета пред Дамир Джумхур / Мирза Башич. 

В събота гостите от Босна и Херцеговина записаха и две победи на единично, благодарение на които запазват мястото си в Световна група I на Купа „Дейвис“. България изпада в Световна група II на отборната надпревара, а следващият съперник на националите ни ще стане ясен в сряда, когато ще бъде изтеглен жребия за двубои през септември. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини