Изтеглиха жребия за Купа Дейвис – Кузманов първи на корта



02-02-2024 13:23 | Станко Димов

С двубой между Димитър Кузманов и Нерман Фатич ще бъде дадено началото на дуела между България и Босна и Херцеговина за Купа „Дейвис“. Това стана ясно след тегления днес жребий в Бургас, предаде репортер на Tennis24.bg. Във втория двубой на единично сили ще премерят Янаки Милев и Дамир Джумхур, бивш №23 в ранглистата на АТП. 

Тези две срещи ще се изиграят в събота на кортовете на ТК „Авеню“ край морския град, като началото ще бъде дадено в 14:00 часа. 

В неделя, отново от 14:00 часа, програмата ще започне със среща на двойки. За България капитанът Валентин Димов ще разчита на тандема Александър Лазаров и Александър Донски, а за гостите заявени са Томислав Бъркич и Мирза Башич, шампион на единично от Sofia Open 2018. 

И двамата капитани могат да направят промени до един час преди мача.

В четвъртия двубой, отново на единично, ще се срещнат Димитър Кузманов и Дамир Джумхур, а в петия, при необходимост, ще играят Янаки Милев и Нерман Фатич. Жребият беше изтеглен от Манол Тодоров, заместник-кмет на Бургас с ресор туризъм и спорт. 

Припомняме, че морският град за първи път ще приеме срещи от най-старата отборна надпревара по тенис, а залогът е запазване на позиция в Световна група I.  

Входът за зрители е свободен до запълване на капацитета на трибуните.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини