Синер: Получавам много подкрепа, чувството е невероятно



Синер: Получавам много подкрепа, чувството е невероятно
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-01-2024 07:20 | Tennis24.bg

Яник Синер призна, че детронирането на Новак Джокович е направило триумфа му на Откритото първенство на Австралия "специален", след като завоюва първата си титла от Големия Шлем.

Италианецът, който е номер 4 в световната ранглиста, постигна победа в пет сета след обрат срещу третия поставен Даниил Медведев в неделния финал, за да спечели своя първи трофей от Шлема.

22-годишният Синер, който надделя над защитаващия титлата си Джокович на полуфиналите, е първият нов победител на сингъл при мъжете в Мелбърн Парк от 10 години насам.

Световният номер 1 Джокович започна Откритото първенство на Австралия като фаворит, търсейки рекордна 11-а титла, след като спечели три от четирите турнира от Шлема през миналата година.

Но Джокович загуби от Синер и новият италиански шампион, говорейки след победата си над руската звезда Медведев, беше попитан дали се чувства "малко по-специално" да спечели първата си титла от Големия шлем, докато Джокович все още е толкова доминиращ в тениса.

"Чувството е специално, когато видиш големите имена в схемата и можеш да спечелиш, да", каза Синер на пресконференцията.

"Привилегирован съм да бъда в схемата, а след това да се опитам да спечеля срещу другите. Знаете ли, колкото повече продължаваш напред, виждаш по-малко хора в съблекалнята или в зоната за хранене. Това ви кара да се чувствате добре. И точно това беше усещането, което имах в последните три кръга, защото от четвъртфиналите тук е доста празно. Това е наистина, наистина добро чувство", добави той.

"Означава много да стана първият италианец, спечелил Откритото първенство на Австралия. Но подкрепата, която получавам през годините, е невероятна. Да мога да направя феновете ми щастливи днес, защото те ме тласкат да вярвам в себе си. Да имам толкова много подкрепа е невероятно", добави Синер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини