Арина Сабаленка е първата финалистка на АО



25-01-2024 12:50 | Tennis24.bg

Арина Сабаленка е само на победа от това да защити титлата си от Australian Open.

Белорускинята се наложи със 7:6(2), 6:4 над американката Коко Гоф в полуфиналите на турнира и за втора поредна година ще играе в спора за трофея. Освен това поставената под номер 2 в схемата Сабаленка взе реванш от Гоф за поражението си във финала на Откритото първенство на САЩ през септември миналата година.

Сабаленка започна много мощно мача и бързо си осигури преднина от 5:2 гейма. 

Тогава обаче дойдоха най-добрите минути за Гоф в мача, в които 19-годишната американка спечели четири последователни гейма и на свой ред поведе с пробив при 6:5. Четвъртата в схемата Гоф дръпна с 30:0 на свой сервис, но Сабаленка някак успя да обърне 12-ия гейм в мача и да докара първата част до тайбрек.

В него тенисистката от Беларус бе по-добра, поведе с 4:0, а след това и с 6:1 точки и затвори сета след 7:2.

Във втория сет Сабаленка и Гоф печелеха подаванията си до 4:4 гейма. Тогава защитаващата титлата си успя да стигне до две точки за пробив и при втората възможност записа такъв, който реално ѝ осигури и спечелването на мача.

От началото на турнира Сабаленка все още няма загубен сет, но днес за пръв път загуби повече от четири гейма в рамките на един сет.

Въпреки че направи повече непредизвикани грешки и по-малко асове, Сабаленка записа много по-голям брой печеливши удари спрямо Гоф - 33 срещу 22. Американката обаче направи и осем двойни грешки срещу само две на Сабаленка, което допълнително подпомогна представянето на белорускинята.

На финала в събота, който ще бъде трети за Сабаленка в Мелбърн, тя ще срещне победителката от втория полуфинал, в който съпернички са Цинвън Чжън от Китай и квалификантката от Украйна Даяна Ястремска.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини