Алкарас за първи път е във втората седмица на АО



Алкарас за първи път е във втората седмица на АО
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-01-2024 09:35 | Tennis24.bg

Карлос Алкарас се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия, след като противникът му -  китайският тенисист Шън Цзюнчън, се отказа в третия сет.

Играейки срещу състезател в по-ниска дори от неговата възраст в АТР Тура, Алкарас загуби едва два гейма в първите два сета, за да приключи срещата при 6:1, 6:1, 1:0.

Китайският младок обаче сякаш беше обречен, след като започна мача с доста сериозни болки в дясното бедро. Той все пак издържа до втория сет, когато поиска медицински тайм-аут. Но въпреки намесата на лекарите, ситуация му не се подобри и срещата приключи предсрочно. Следващият съперник на Алкарас, който за първи път в кариерата си ще играе на "Мелбърн Парк" в четвъртия кръг, ще бъде Миомир Кецманович (Сърбия).

Хуберт Хуркач (Полша) също върви напред след 3:6, 6:1, 7:6 (4), 6:3 над Юго Юмбер (Франция). Друг от младата вълна френски тенисисти – Атрюр Казо също за първи път отива в четвърти кръг на турнир от Големия шлем. 21-годишният Казо, който е на 122-о място в световната ранглиста, имаше до тук добър жребий и се възползва максимално, за да отстрани в три сета Талон Грийкспор с 6:3, 6:3, 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини