Джокович пак загуби сет, но се измъкна сух



Джокович пак загуби сет, но се измъкна сух
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-01-2024 15:35 | Tennis24.bg

Новак Джокович се класира за третия кръг на Australian Open, въпреки че отново загуби сет, както на старта срещу Дино Прижман. На „Род Лейвър Арина“ водачът в схемата се наложи над представителя на домакините Алексей Попирин с 6:3, 4:6, 7:6(4), 6:3 и записа 30-ата си поредна победа в състезанието.

Сърбинът започна отлично двубоя и лесно взе първата част. Във втората настана спад в играта му и 43-ият в света австралиец се възползва от това. Той проби за 3:1 и в деветия гейм сервираше за изравняване на сетовете. Точно тогава обаче ръката на Попирин се стегна и Джокович направи рибрейк, но в следващия гейм световният №1 допусна нов брейк, което му коства и сета.

В третата част Попирин вдигна още повече нивото и в десетия гейм стигна до цели четири сетбола, но не успя. После се стигна до тайбрек в който 36-годишният белградчанин доминираше и спечели частта.

В заключителния сет австралиецът загуби увереност. Джокович проби за 4:2, а в седмия гейм пропиля три мачбола. В следващата игра на свой сервис той поведе с 40:0 и реализира общо петата си възможност да спечели двубоя.

Следващият опонент на сърбина ще бъде Томас Мартин Ечевери от Аржентина, който отстрани Гаел Монфис от Франция с 6:4, 6:4, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини