Григор: Родителите ми бързаха за летището, дано са следили резултата



07-01-2024 12:34 | Станко Димов

Григор Димитров не успя да сдържи сълзите си след победната точка на финала на турнира в Бризбън, Австралия. Българинът се наложи със 7:6 (5), 6:4 над Холгер Руне (Дания) и заслужи първа титла от края на сезон 2017 г., когато спечели Финалите на АТП. 

„Мина много време, когато за последно държах такъв трофей. Малко съм емоционален в момента и ви благодаря за подкрепата. Трудно е да опиша нещата, които чувствам, но първо искам да започна с моя съперник.

Страхотен тенисист - няколко пъти сме играли заедно. За толкова кратко време ти постигна толкова много неща. Знам, че това не беше резултатът, който искаше, но бъдещето е светло пред теб и твоя екип. Тепърва идва най-доброто за теб“, обърна се Григор към Руне по време на церемонията по награждаването.

Българинът спечели трофея в Бризбън за втори път след 2017 г. Той дебютира в турнира през 2013 г., когато достигна до финал. 

„Любовната ми история с Бризбейн започна преди 11 години. Благодарен съм, че отново мога да бъда тук и да държа отново този трофей, значи много за мен. Благодаря на моя екип, моите родители трябваше да побързат да отидат до летището. Надявам се, че са следили резултата“.

„Доста уморен съм и ще си взема няколко дни почивка. Много съм щастлив, че съм в Австралия. Ще продължавам по същия начин - благодаря за подкрепата!", добави щастливият шампион.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини