Григор Димитров в преследване на първа титла от 2017 г.



06-01-2024 22:11 | Станко Димов

В неделя Григор Димитров ще се изправи срещу Холгер Руне във финала на турнира на твърди кортове на открито в Бризбън, Австралия. Двубоят ще започне в 8:30 наше време, като българинът ще се опита да спечели първа титла от края на сезон 2017, когато триумфира при първото си и единствено до момента участие на Финалите на АТП (тогава в Лондон). 

От тогава насам Димитров игра общо на три финала, като ги загуби и трите (2018 Ротердам, 2022 Женева и Париж). Като цяло Григор има 9 загубени финали и спечелени 8 титли, като при победа в неделя ще изравни този показател. 

Бризбън пък може да стане първият турнир, който българинът печели 2 пъти, след като триумфира в надпреварата и през 2017 г. когато на финала победи Кей Нишикори. През седмицата Димитров официално стана най-успешният тенисист в историята на надпреварата, записвайки победа №20 на единично. След това българинът се поздрави с още две победи и вече има 22. 

От началото на турнира Григор загуби един сет – първия изигран в двубоя срещу Анди Мъри от първия ден на новата година. След обрата над бившия №1 в света, Димитров записа чисти победи над Даниел Алтмайер, Ринки Хиджиката и Джордан Томпсън. 

Водачът в схемата Холгер Руне записа победи с по 2:1 сета в първите два кръга – срещу Марк Пърсел и Александър Шевченко, но след това се поздрави с чисти победи над Джеймс Дъкуърт и Роман Сафиулин. 

До момента Димитров и Руне имат по един разменен успех от миналия сезон. Датчанинът се наложи с 3:1 сета на Уимбълдън, а Григор го победи с 2:0 във Виена. В кариерата си до момента Руне, който започна седмицата като №8 в света, има спечелени 4 титли.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини