Нов рецитал на Григор Димитров го класира за полуфиналите



05-01-2024 10:23 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира на твърди кортове в Бризбън, Австралия, който е от категория АТП 250. Най-добрият български тенисист записа поредната си изразителна победа, този път с 6:1, 6:4 над представителя на домакините Ринки Хиджиката (№71 в ранглистата).

Димитров поведе с 5:0 и спечели първия сет срещу Хиджиката с 6:1 след 28 минути престой на корта. Григор започна с пробив втория сет, а след това го затвърди за 2:0. До края нови пробиви нямаше и българинът затвори мача с 6:4.

Срещата продължи 79 минути, а след нейния край Григор се поздрави с рекордна 21-ва победа в надпреварата, която му гарантира място във финалната четворка. 

Следващият съперник на Григор Димитров ще бъде определен малко по-късно днес от дуела между носителя на 22 титли от турнири от Големия шлем Рафаел Надал, който тази седмица се завърна на корта след близо година отсъствие, и Джордан Томпсън (Австралия). 

В другия полуфинал в Бризбън ще играят водача в схемата Холгер Руне (Дания) и руснакът Роман Сафиулин.

С победата днес Димитров се класира за пети път на полуфинал в Бризбън. Българинът е шампион в турнира от сезон 2017, когато по пътя към трофея победи трима тенисисти от Топ 10. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини