Григор Димитров: През последните месеци съм здрав и това ми позволява да бъда постоянен



01-01-2024 15:45 | Tennis24.bg

Григор Димитров остана доволен от победата, която постигна над Анди Мъри в първия кръг на турнира в Бризбън.

Българинът спечели с 4:6, 7:5, 6:2 за близо два часа и половина игра, като показа, че е запазил формата, с която завърши миналата година и която му позволи да играе във финала на турнира "Мастърс 1000" в Париж.

"Никога не е лесно срещу Анди. През седмицата се видяхме няколко пъти, говорихме с него и се радвам, че отново се срещнахме на корта. Радостен съм, че имаше и толкова много хора по трибуните, които да ни подкрепят", заяви българинът в интервюто си на корта след победата.

"През последните шест месеца съм здрав и това ми позволява да бъде постоянен в играта си седмица след седмица. Давам всичко от себе си, но това не е толкова лесно. Днес почувствах малко ръжда в началото, ако трябва да бъда честен, но се опитвам да намеря играта си. Искам да се наслаждавам на това, което правя на корта", добави той.

Българинът бе попитан и за проблемите, които имаше с ракетите си, след като на четири пъти в мача скъса кордаж.

"Останаха ми още три ракети за този мач. В професионалния спорт кордажът винаги е поставен под риск. Надявам се в Мелбърн да нямам такива проблеми, но за всеки случай ще поръчам още няколко ракети", завърши Димитров, който се готви за участието си на Откритото първенство на Австралия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини