Надал: Невъзможно е да мисля за спечелване на турнири днес



Надал: Невъзможно е да мисля за спечелване на турнири днес
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
29-12-2023 12:19 | Tennis24.bg

Рафа Надал каза, че за него все още е „невъзможно“ да мисли за спечелване на турнири, докато се подготвя за дългоочакваното си завръщане в Бризбън, след като прекара почти година извън игра заради контузия на бедрото.

22-кратният шампион от Големия шлем, който се подготвя за Откритото първенство на Австралия следващия месец, получи проблема по време на поражението си във втория кръг в Мелбърн Парк през януари и не се състезава отново през миналия сезон, след като претърпя операция през юни.

Съперниците на Надал, включително световният номер едно Новак Джокович, вярват, че той ще бъде в най-добрата си конкурентна форма при завръщането си, но 37-годишният играч омаловажи очакванията за титлата в това, което вероятно ще бъде неговият последен сезон в турнето.

„Невъзможно е да мислим за спечелване на турнири днес. Това, което наистина е възможно, е да се насладим на завръщането. Не очаквам много... една година без да съм на корта“, каза Надал пред Australian Associated Press.

„Не знам как ще продължат нещата. Не съм играч, който се опитва да предвиди какво може да се случи в краткосрочен план и е по-трудно в среден период от време. Трябва да приема несгодите и че няма да е перфектно, просто идвам с правилния дух всеки ден“, каза още Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини