MAX Sport ще даде старт на новия тенис сезон с United Cup 2023



20-12-2023 13:32 | Tennis24.bg

Спортните канали ще излъчат и демонстративния тенис турнир World Tennis League с участието на Григор Димитров от 21 до 24 декември

Най-добрите играчи в света ще се обединят, за да се състезават рамо до рамо в United Cup - зашеметяващо ново отборно събитие, което ще постави началото на световния тенис сезон. Турнирът ще започне на 29 декември, a MAX Sport ще излъчи всички по-интересни срещи от надпреварата.

United Cup е събитие на ATP и WTA, което ще демонстрира равенство на най-високо ниво в спорта със смесени отбори от 18 държави, които се състезават в австралийските градове Пърт и Сидни в продължение на 10 дни - 29 декември до 7 януари 2023 г. Наградният фонд е 15 млн. долара.

Първите 12 държави в турнира се класират чрез шестте най-високо поставени играчи в съответната ранглиста, които участват както в ATP Tour, така и в Hologic WTA Tour. Останалите шест страни са избрани според най-доброто комбинирано класиране на играчите им.

Пърт и Сидни ще бъдат домакини на три групи от по три държави, които ще се състезават във формат „всеки срещу всеки“ – всеки отбор ще играе по един мач при мъжете и един при жените, както и мач на смесени двойки. Победителите от групите в двата града ще бъдат допълнени от двата отбора с най-добро представяне в груповата фаза. Полуфиналите (6 януари) и финалът (7 януари) ще се играят в Сидни.

Тази година в United Cup ще вземат участие отборите на Полша, Испания и Бразилия в група А; Гърция, Канада и Чили в група В; САЩ, Великобритания и Австралия в група C; Франция, Италия и Германия в група D; Чехия, Китай и Сърбия в група E и Хърватия, Нидерландия и Норвегия в група F.

Няколко дни преди началото United Cup MAX Sport ще излъчи и последния демонстративен турнир за годината - World Tennis League, който ще се проведе в Абу Даби между 21 и 24 декември. Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще вземе участие в турнира заедно с още 15 тенис звезди от мъжкия и женския тур, включително Андрей Рубльов, Арина Сабаленка, Даниил Медведев, Ига Швьонтек, Стефанос Циципас, Пола Бадоса. Срещите от турнира ще бъдат предавани пряко по MAX Sport 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини